PIE


 

Op het ’techniekplein’ ga je aan de slag met het profiel PIE. Dit staat voor: Produceren, Installeren en Energie. Je gaat aan de slag met staal, messing en aluminium om er allerlei werkstukken van te maken.

PIE op beeld

Bekijk hierhier en hier de video van PIE!

Voor meer video's van onze school kun je terecht op ons Y
ouTube-kanaal. Check ook eens onze Facebook en Instagram!

 Ook ga je 3D tekenen en werken met de 3D printer.

Je leert besturingen aan te sluiten en om waterleiding te leggen. Kortom: er is ongelooflijk veel te leren.
Dit alles gebeurt in 4 profieldelen: 

  • Besturen en automatiseren
  • Maken en verbinden
  • Installeren en monteren
  • Ontwerpen en maken   

Tijdens de stage die je in het 3e jaar gaat lopen, maak je kennis met het bedrijfsleven. Je kunt stage lopen bij installatiebedrijven, constructiebedrijven of misschien bij een garagebedrijf. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos.Als je de 4 profieldelen hebt afgerond, ben je klaar om in het 3e leerjaar examen te doen. Hierna kun je zelf kiezen wat je wilt.  Je mag kiezen om je helemaal te gaan verdiepen in het lassen, maar als je liever wilt besturen, kan dat ook gewoon. Mocht je je eigen bedrijfje willen beginnen in de toekomst, dan is er ook de mogelijkheid om het keuzevak ondernemen te gaan doen bij Economie & Ondernemen. Dit doen we met de keuzevakken waarin jouw keuze centraal staat.    

Voorbeelden van keuzevakken zijn:
Interieur en design
Boog-lasprocessen
Plaat en constructiewerk
Domotica
Utiliteitsinstallaties
Drinkwater en sanitair 

Doorstromen

Vanuit PIE zijn er verschillende richtingen waarin je kunt doorstromen. Je kunt kiezen voor een MBO mechatronica of werktuigbouw. Maar ook elektro- en vliegtuigtechniek zijn richtingen die je op kunt.