Mentoraat

De mentor is de spil in onze begeleiding. De mentor kent de persoonlijke omstandigheden van zijn leerlingen, volgt zijn studieprestaties en staat altijd voor de leerling klaar. Bij de mentor kunnen de leerlingen en/of de ouders terecht voor vragen en advies. Als het nodig is, neemt de mentor natuurlijk ook zelf contact met u op!

De mentor geeft ook lessen in sociale vaardigheid. Hierbij werkt ons Rots en Water programma ondersteunend en kan ook het begeleidings-/ ondersteuningsteam worden ingeroepen om mogelijke uitdagingen binnen de groep effectief aan de orde te laten komen. Tijdens deze lessen leren de leerlingen rekening houden met anderen, gevoelens te uiten, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen, beslissingen te nemen, ruzies oplossen, etc. De leerling leert tijdens deze lessen zichzelf, maar ook hun klasgenoten goed kennen.

Ook besteedt de mentor tijd en aandacht hoe de leerling het best huiswerk kan leren en maken. Hierbij hoort onder andere het plannen van schoolwerk en het aanleren van studieschema's.