Economie & ondernemen

Met het profiel Economie & Ondernemen kun je bij veel verschillende beroepen en bedrijven aan de slag. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan als commercieel medewerker bij financiële bedrijven en handelsondernemingen, als administratief medewerker bij een autobedrijf of als secretaresse bij een groothandel voor de horeca. Ben je ondernemend en klantgericht en vind je het leuk om met veel verschillende mensen om te gaan? Kies dan bijvoorbeeld voor detailhandel of het ondernemerschap. Ook achter de schermen zijn er veel mensen nodig in de handel. Denk maar eens aan het beroep als logistiek medewerker waarbij alle pakketjes op de juiste plaats moeten staan.

Economie en ondernemen op beeld

Bekijk hier de video van economie en ondernemen!
Voor meer video's van onze school kun je terecht op ons YouTube-kanaal. Check ook eens onze Facebook en Instagram!

 

Bij het examen E&O worden de volgende 4 modules afgetoetst. In de lessen ben je hier goed voor aan het oefenen. 

Module  Inhoud van de Module 
 1. Commercieel   ​Je leert de marketinginstrumenten herkennen en toepassen. Daarnaast oefen je met verkopen en afrekenen.
 ​2. Secretarieel  Je leert frontoffice en backoffice werkzaamheden uit te voeren.
 3. Logistiek ​Je oefent magazijnwerkzaamheden uit te voeren en gaat aan de slag met goederenontvangst en de opslag. Het bijhouden van de voorraad leer je te doen met behulp van excel.
 4. Administratie  ​De administratie van een handelsonderneming bijhouden. Het maken van een balans en winst- en- verliesrekening is hier een groot onderdeel van.