Leerlingen ’t Ravelijn bouwen mee aan IJsfestijn Steenbergen

,,Dat ging dit jaar wel heel erg snel'', merkt de kerngroep van vrijwilligers op bij het IJsfestijn Steenbergen. Bij het leggen van buisjes op de ijsbaanvloer kregen ze gistermorgen hulp van zes leerlingen van 't Ravelijn.

Onder het kleurrijke licht van de al opgehangen discoverlichting dragen de leerlingen de veertien elementen van 25 meter lang voorzichtig naar binnen. Want de rubberen verbindingen van de kleine buisjes mogen niet losgaan. Ook werken enkele leerlingen later mee aan de inrichting van de ijsbaan. ,,Op school werd gevraagd wie mee wil helpen'', vertellen Franco Ansink, Emy Stevenson en Kaja van Wachtendonk, drie van de zes harde werkers.

,,We hebben er zelf voor gekozen en gelijk 'ja' gezegd. Het is ook even leuk niet op school te zitten.'' Ze zijn derdejaars en volgen op 't Ravelijn het PIE (Produceren, Installeren en Energie). Meewerken aan het IJsfestijn is ook ervaring opdoen en ze schaatsen zelf graag.

,,We zijn heel erg blij met die hulp", vertelt Julien van Meer van het IJsfestijn. ,,Fijn dat de school op onze oproep heeft gereageerd.''

Vanwege corona kon het IJsfestijn op de Westdam twee jaar niet doorgaan. ,,Het was jammer, maar terecht dat we het ook vorig jaar op het laatste moment hebben afgeblazen. Je kunt het, vooral ook voor de rond de zeventig vrijwilligers, alleen zonder regels houden.''

Zaterdag om 13.00 uur is de opening, waarbij Sinterklaas aanwezig is. ,,De komende weken zijn er veel activiteiten, zoals een winterpubquiz en curling." Verder is er onder andere een schminkmiddag, Disney on Ice, optreden van Zero Friction en natuurlijk Après-ski.
Media
  • ijsfestijn