Geslaagd GDAD

Op donderdag 28 februari was het dan eindelijk zover!
De GDAD ( goede doelen actie dag ) begon.

Alhoewel ………

Eigenlijk was de eerste actie al op woensdag 27 februari. Omdat er geen twee acties tegelijk konden plaatsvinden op ons Zorg&Welzijnplein hadden we besloten om de  lunch een dag eerder te organiseren.

Woensdagmorgen ging een aantal leerlingen aan de slag om een lunch voor te bereiden voor gasten, die zij zelf hadden uitgenodigd.
De sfeer was prima en na een degelijke voorbereiding konden de gasten genieten van een maaltijd met drie gangen.  
Donderdag was de dag van de andere activiteiten. Een overzichtje van die activiteiten:  
·         Een viswedstrijd in de nabijheid van onze school. Met groot enthousiasme gingen onze leerlingen aan de slag. Het was koud en de vissen wilden niet bijten. Vlak voor het afsluiten, sloeg één van de leerlingen alsnog een visje aan de haak. Daarmee was hij de winnaar van deze wedstrijd.
·         De eerste van in totaal drie workshops bakken begon op ons Zorg&Welzijnplein. Bakkerij van Broekhoven had de nodige ingrediënten gesponsord en onder de deskundige leiding van mevrouw van Hoek gingen onze leerlingen aan de slag. “Heel Holland bakt” kan jaloers zijn op de afwerking van de cakes. De eindresultaten waren een lust voor het oog. Onder onze leerlingen bevinden zich zeker toptalenten en mogelijke winnaars van “Heel Holland bakt”.
·         In ons tekenlokaal begonnen enkele creatieve leerlingen aan hun workshop crea.  Onze leerlingen hielden zich creatief bezig met het beschilderen van glazen potten en flessen. Er ontstonden kleurrijke creaties, die in elke huiskamer een mooi decorstuk zullen zijn.
·         De eerste groep wandelaars begon aan hun wandeltocht in en rondom Steenbergen. Het zonnetje brak voorzichtig door. De tocht voerde onze leerlingen door de buitenrand van Steenbergen-Noord en via de haven weer terug naar onze school. De tweede groep wandelaars volgde op een klein kwartiertje. Onder het gezang van vrolijke liedjes voltooide deze groep in een mum van tijd de tocht.
·         In “De Knotwilg” trokken sportieve leerlingen hun baantjes in het verwarmde zwemwater. Onze begeleidende collegae hielden bij hoeveel baantjes onze leerlingen aflegden. De leerling die de meeste baantjes zwom, had uiteindelijk ruim 2,5 km afgelegd. Eem compliment waard.
·         De voetballers onder onze leerlingen streden in “Het Cromwiel” om de eer het beste zaalvoetbalteam van onze school te zijn. Er werd sportief gestreden in een echte voetbalsfeer. Onze collegae, die dit toernooitje begeleidden, waren vol lof over onze leerlingen.
·         Onze leerlingen op een mountainbike gingen de strijd aan met de natuurelementen: bos, wind, zand en modder. Behendig manoeuvreerden zij zich een pad door zand en modder. Moe, maar voldaan keerden ze terug op onze school.
·         Onder begeleiding van mevrouw Kruik, de fotograaf onder onze collegae, werden er verschillende fotoshoots gedaan. Natuurlijk kon een carnavaleske outfit niet ontbreken. Ook werden er foto’s buiten gemaakt. Zowel individueel als in groepsverband ging menig lachend gezicht op de gevoelige plaat. Hopelijk zijn onze deelnemende leerlingen tevreden met de uiteindelijke resultaten.
·         In het technieklokaal gingen techneuten aan de slag met het maken van een werkstuk van restanten van materialen, overgebleven tijdens de lessen van PIE. Aan het eind van de workshop waren er werkstukken gemaakt, waarvoor in winkels mooie bedragen betaald zouden worden. Echter, de werkstukken zijn niet te koop: ze werden door de makers mee naar huis genomen.
·         Een aantal leerlingen uit leerjaar 3 en 4 ( zelfs een paar uit de onderbouw ) heeft op deze dag en / of vrijdag 1 maart stage gelopen tegen betaling. Normaal krijgen onze leerlingen niet betaald voor hun stages, maar in het kader van onze goede doelen actie hebben bedrijven een uitzondering gemaakt en hebben zij als tegenprestatie voor die stage een bedrag gesponsord voor het goede doel. Een bedankje waardig!
·         Enkele fanatieke leerlingen hebben deelgenomen aan een survival onder leiding van Matthé, één van onze stagiaires. In een kleine 1,5 uur hebben zij zich uitgeleefd aan een aantal obstakels. De conditie van deze leerlingen was zo goed, dat zij alle obstakels tot het einde hebben overwonnen. Petje af voor deze fanatiekelingen!
·         Eindactie van de GDAD waren de game night en dansmarathon. Ver voor 19.30 uur kwamen de eerste leerlingen al binnen. Met hun meegebrachte schermen, playstations, verlengkabels en overige attributen zochten ze hun weg naar de verschillende domeinen, terwijl de deelnemers aan de dansmarathon zich begaven naar de aula. Daar klonken de eerste muziekklanken van dj’s, die leerlingen zijn van onze eigen school. De VIP gamers kregen hun eigen luxe plekken in het muzieklokaal. Gamers en dansers hadden ieder hun eigen pauzes. Tijdens deze pauzes werd menig frikandel en drankje gekocht.

Zo rond de klok van 01.00 uur werden de eerste slapende leerlingen gezien. Dit aantal nam gedurende het verloop van de nacht toe. Een enkele leerling kon de nacht niet vol houden en werd eerder door ouders opgehaald.
Rond 7:00 uur begonnen de gamers hun spullen op te ruimen en de ruimtes weer in te richten, zodat ze weer gebruikt konden worden als lokaal.
Terwijl de eerste leerlingen zich meldden om vrijdag les te volgen, gingen onze leerlingen die de nacht hadden doorgehaald naar huis.  

Het uiteindelijke totale sponsorbedrag hopen we kort na de voorjaarsvakantie bekend te maken. Het kan niet eerder, omdat we nog niet alle sponsorkaarten en rekeningen binnen hebben. Zodra het bedrag bekend is, zullen we het laten weten.  

De organiserende leraren willen alle leerlingen ( en hun ouders ) bedanken voor hun  inzet voor het goede doel. En zeker voor het enthousiasme waarmee onze leerlingen hebben meegedaan aan de verschillende activiteiten.  

Rest ons nog twee toetjes:  

·         Leerlingen, die zich hebben opgegeven om naar een training van Feyenoord te gaan, zullen dit na onze voorjaarsvakantie alsnog doen.

·         De symbolische overhandiging van het totaal opgehaalde sponsorgeld aan een BN-er. De datum van overhandiging van de cheque aan een BN-er is nog niet bekend.

Media
  • 20190228_090707
  • 20190228_094718
  • 20190228_094722 1