Over je nieuwe school

Je zit in groep 8 en je kijkt er naar uit om naar de middelbare school te gaan. Dat is ook hartstikke leuk want daar ga je weer een hoop mooie dingen beleven. Op de middelbare school kun je er een heleboel vakken bij krijgen.

’t R@velijn is een voorbereidende school voor het middelbaar onderwijs: VMBO. Dat betekent dat je bij ons onderwijs kunt volgen op mavo (theoretische en gemengde leerweg), kader (kaderberoepsgerichte leerweg) en basis (basisberoepsgerichte leerweg).

Wanneer je je aanmeldt op ‘t R@velijn volgt er al snel een kennismakingsmiddag met je mentor. Dat is de juf of meneer die jou in het eerste jaar veel zal helpen met je schoolse dingen. Bij die kennismaking zie je al wie er bij je in de klas komt en kun je misschien al wel afspraken maken over samen naar school fietsen. 

Vanaf het begin hoor je bij een bepaald domein. Dit domein is als het ware je thuis bij ons op school. Daar volg je zoveel mogelijk lessen met zoveel mogelijk dezelfde docenten.

In de pauzes zit je in de aula of plaza. Daar zit je met je vrienden of vriendinnen en heb je tijd om wat te eten, te drinken en te ontspannen. 

In het begin van het schooljaar hebben we brugklasweek. In deze week leer je snel je klasgenoten kennen, krijg je een opdracht door Steenbergen en ga je leuke dingen doen. De introductieperiode sluiten we af met een dagje naar de Efteling. 

Het zal wel even wennen zijn om opeens met ongeveer 600 leerlingen op één school te zitten, maar je zult al snel gewend zijn. Bij ons op ’t R@velijn heb je het heel snel hartstikke naar je zin. Kortom: op ’t R@velijn zorgen we voor een geweldige- en toch leerzame tijd!