Activiteiten en evenementen

Ook in de vrije tijd en/of pauzes zijn er voor de leerlingen op ’t Ravelijn veel mogelijkheden voor een brede ontwikkeling. Leerlingen worden nauw betrokken bij de opzet van de feesten op school. Daarnaast is er een actieve leerlingenraad die meedenkt over het reilen en zeilen op onze school. 


Onze school organiseert regelmatig activiteiten om maatschappelijke doelen te ondersteunen of neemt hieraan deel. In het nabije verleden hebben onze leerlingen zich met veel succes voor tal van doelen ingespannen. De verkregen (sponsor)bedragen worden altijd uitsluitend doorgegeven aan de gekozen doelen.  

Bij ons is er altijd wat te doen. Natuurlijk zijn er naast onze lessen ook andere activiteiten: we hebben o.a. gezellige schoolfeesten, onze Ravelijnweek, een sportdag en een jaarlijkse goede doelenactie. Ook houden we een sinterklaas- en kerstactiviteit. Wij zijn een school met extra kansen en mogelijkheden voor sporttalenten. Bijvoorbeeld: een aangepast rooster, dat rekening houdt met jouw trainingstijden.

Als je graag meepraat over allerlei zaken op onze school, kun je lid worden van onze leerlingenraad. Onze brugklassers kunnen op hun vrije lesmiddag meedoen aan onze mountainbiketraining. Zij bereiden zich zo voor op een tocht in de bergen later in het voorjaar. Ook gaan onze brugklassers een dag naar de Efteling.

Onze leerlingen uit leerjaar 2 gaan in de eerste periode naar Bobbejaanland en kunnen een week mee op onze winterweek in Oostenrijk. Leerlingen die niet naar Oostenrijk gaan, krijgen een alternatief thuisblijversprogramma.

Onze leerlingen uit leerjaar 3 gaan drie dagen op stap in Parijs. Ze verblijven daar in een hotel en brengen naast een bezoek aan toeristische bezienswaardigheden ook een bezoek aan Disneyland Parijs.

Onze eindexamenkandidaten gaan vier dagen naar Londen en verblijven daar in gastgezinnen. Op die manier leren ze de Britten beter kennen en oefenen ze ook in het spreken van Engels. Een klein aantal leerlingen uit leerjaar 4 brengt een bezoek aan Sobibor in Polen. Tijdens hun geschiedenis- en aardrijkskundelessen worden ze op deze reis voorbereid. 

Wanneer je bij ons op de informatiedag komt, kunnen onze leerlingen er jou alles over vertellen!