First Lego League.

Team R@velijn Agora naar Benelux finale First Lego League.  

Vorige week vrijdag heeft team R@velijn Agora de eerste prijs gewonnen met het innovatieproject van de First Lego League regio Rijnmond. Het team mag nu met haar idee door naar de BeNeLux-finale op 17 april 2021.  

Bij de First Lego League gaan jongeren onderling de strijd aan met hun zelf ontworpen en geprogrammeerde Lego-robots en bekijken ze welke robot de missies het beste uitvoert. Daarnaast werken zij rond het thema een slimme innovatie uit en presenteren die aan een deskundige jury. Tegelijkertijd beoordeelt de jury het (leer)proces en het teamwork (de Core Values) van elk team.  

Dit jaar was het thema RePlay. In dit thema ging het vooral om buiten bewegen.  Het team van Ravelijn Agora heeft indruk gemaakt op de jury met hun idee om speelplaatsen te koppelen aan een app op de telefoon.  Als één van je vrienden op een speelplek is, krijg je een melding om ook te komen.  Samen buiten bewegen op de speelplek levert punten op. Als jouw speelplek voldoende punten heeft, dan kunnen die bij de gemeente ingeleverd worden voor een aanvulling op die speelplaats.  

De jury vond de oplossing waarbij de telefoon gebruikt werd om jongeren aan het bewegen te krijgen erg innovatief.  Het personeel van ’t Ravelijn is supertrots op de leerlingen van R@velijn Agora en wenst hen veel succes toe bij de finale.  

Het zou natuurlijk helemaal gaaf zijn als hun idee werkelijkheid kan worden!
Media
  • foto team Rvelijn Agora