R@velijners op zoek naar sponsors voor goede doel.

’t R@velijn uit Steenbergen heeft dit aar gekozen voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) als goede doel. En meer in het bijzonder onderzoek om uit één druppel bloed vast te kunnen stellen of iemand kanker heeft.

Alle leerlingen hebben tijdens hun lessen voorlichting gehad over KWF.

Daarna konden ze zich inschrijven voor verschillende activiteiten. Om mee te kunnen doen aan zo’n activiteit moeten leerlingen sponsorgeld ophalen bij familieleden, buren, kennissen of vrienden. Aan elke activiteit is een minimum sponsorbedrag verbonden.

Vrij snel werd duidelijk dat leerlingen met name interesse hadden om een nachtje op ’t R@velijn te mogen blijven. Of om mee te doen aan de game night of om aan de nacht ( dans ) marathon deel te nemen. Zo’n kleine 300 leerlingen zullen op donderdag 28 februari om 19.30 uur beginnen aan hun activiteit. Op vrijdagmorgen 1 maart om 7.30 uur zal de activiteit beëindigd worden.

Deelnemende leerlingen mogen dan naar huis om uit te rusten en te gaan genieten van hun voorjaarsvakantie.

Leerlingen die niet meedoen aan de nachtelijke activiteiten zullen zich op de Goede Doelen Actie Dag ( GDAD ) inzetten.

Zij doen bijvoorbeeld mee aan een viswedstrijd; wandeltocht, workshops bakken, creativiteit of techniek; zwemmen; mountainbiken.

Ook zijn er leerlingen, vooral uit leerjaar 3 en 4, die één of twee dagen betaald stage gaan lopen bij hun stagebedrijf. Dat bedrijf doneert als tegenprestatie een bedrag aan het goede doel.

Nadat leerlingen hun rode sponsorkaart hebben meegekregen, bruist het als vanouds op ’t R@velijn. Leerlingen proberen elkaar de loef af te steken als het gaat om het hoogst opgehaalde sponsorbedrag.

Voor woensdag a.s. leveren leerlingen hun sponsorkaart en opgehaald sponsorbedrag in bij hun mentor.

Daarna kan de organisatie het opgehaalde sponsorgeld gaan tellen.

Na de voorjaarsvakantie zal een cheque met het totaalbedrag worden overhandigd aan een BN-er. ’t R@velijn laat nog even in het midden wie dat zal zijn.

Media
  • yDBpZ2A7_400x400